Shopping Cart

Apple u Steve Jobs teatru predstavio iPhone X

Apple u Steve Jobs teatru predstavio iPhone X

iPhone X (čita se kao deset) dolazi u Silver i Space Gray boji, ima novi displej koji se zove Super Retina i prekriva cijeli prednji dio uređaja. Riječ je o 5,8-inčnom OLED ekranu koji ima gustinu 458 piksela po inču.

Naravno, iPhone X izgubio je Home dugme i umjesto njega, Apple je odlučio da odlazak na desktop uređaja bude dostupan jednim pokretom prsta od dole.

iPhone X će imati posebno dugme za pomoćnicu Siri, a otključivanje će biti omogućeno kroz prepoznavanje lica i pogleda korisnika - Face ID. Sistem čini IR kamera, projektor i druge senzore koji zajedno prepoznaju lice i otključavaju uređaj u djeliću sekunde.

Face ID će prepoznavati vaše lice bez obzira na dan ili noć, bilo da pustite bradu ili ne, ili ošišate kosu, stavite kapu ili naočale.

Kompleksan proces prepoznavanja lica pokretat će A11 Bionic neural engine procesor koji u jednoj sekundi obrađuje šest milijardi zadataka.

Apple je predstavio i nove animirane emotikone koje korisnik kontroliše svojim licem. Izrazi na ovim emotikonima ovisit će od vlasnikovih što otvara sasvim nove mogućnosti i zabavne trenutke.

Kamere na iPhoneu X su 12-megapikselne, sa otvorom blende od f1.8 na običnoj i 2.4 na telephoto senzoru. Posjeduje nove filtere i bolji blic. Naravno, kao i "osmice" iPhone će imati A11 Bionic procesor, a njegova baterija će se moći puniti bežičnim putem.

Cijena će se kretati od 999 dolara, narudžbe će biti moguće od 27. oktobra, a u prodaji će se naći 3. novembra.Vijesti i savjeti

Saznajte najnovije informacije iz svijeta tehnologije ili pročitajte korisne savjete pri kupovini laptopa, mobitela, bijele tehnike, kućanskih aparata ili auto opreme.
  • 06/06/2018

Vodič za kupovinu 4K televizora

Televizori su multimedijalni centar svakog doma, posebno u današnje vrijeme kada su televizori ozbiljno napredovali, kako po pitanju dimenzija, tako i na polju tehnologije.
Pročitaj više
  • 06/05/2018

AMD na Computex donosi Vega 20 na 7nm, uz 32GB HBM2 memorije

Sajt TweakTown izvještava da je preko industrijskih izvora saznao da AMD planira objavu svoje osvježene Vega 20 linije grafičkih karti tokom Computex 2018. konferencije.
Pročitaj više
  • 06/06/2018

Intel do kraja godine donosi CPU sa 28 jezgara

Tokom svoje Computex konferencije za štampu, Intel je najavio da do kraja godine planira da objavi 28-jezgarni CPU
Pročitaj više
  • 06/06/2018

Snapdragon 850 za Windows 10 prijenosnike

Snapdragon 850 je zvanično objavljen i kasnije tokom godine se očekuje u prvim laptopovima i 2-u-1 uređajima. Čipset je praktično unaprijeđena verzija Snapdragon 845 procesora, koji se može naći na premijum telefonima, a zamjeniće Snapdragon 835 čip koji je ranije pokretao Windows-on-ARM uređaje.
Pročitaj više
Nema tagova