Shopping Cart

Intel do kraja godine donosi CPU sa 28 jezgara

Intel do kraja godine donosi CPU sa 28 jezgara

Tokom svoje Computex konferencije za štampu, Intel je najavio da do kraja godine planira da objavi 28-jezgarni CPU.

Sam broj jezgara nije jedino što je impresivno na ovom procesoru; Intel je demonstrirao svoj CPU, koji je radio na 5GHz sa svim jezgrima, a ovo su brzine takta koje nisu dostupne na potrošačkim procesorima bez overklokovanja. Ipak, s obzirom na test prirodu ovog modela, vjerovatno je da komercijalna verzija procesora neće nuditi ovoliko visok boost na svim jezgrima. Najvjerovatnije je da je Intel overklokovao svoj inženjerski primjerak zarad demoa tokom Computexa.

Tokom demoa, Intelov 28-jezgarni CPU je ostvario Cinebench R15 rezultat od 7334 poena, što je više od bilo čega do sada testiranog. Ovo pokazuje želju Intela da zadrži krunu na polju CPU performansi.

Kompanija nije objavila ime procesora, koje podnožje koristi i koliko će CPU koštati kada se bude pojavio na tržištu.Vijesti i savjeti

Saznajte najnovije informacije iz svijeta tehnologije ili pročitajte korisne savjete pri kupovini laptopa, mobitela, bijele tehnike, kućanskih aparata ili auto opreme.
  • 06/06/2018

Vodič za kupovinu 4K televizora

Televizori su multimedijalni centar svakog doma, posebno u današnje vrijeme kada su televizori ozbiljno napredovali, kako po pitanju dimenzija, tako i na polju tehnologije.
Pročitaj više
  • 06/05/2018

AMD na Computex donosi Vega 20 na 7nm, uz 32GB HBM2 memorije

Sajt TweakTown izvještava da je preko industrijskih izvora saznao da AMD planira objavu svoje osvježene Vega 20 linije grafičkih karti tokom Computex 2018. konferencije.
Pročitaj više
  • 06/06/2018

Intel do kraja godine donosi CPU sa 28 jezgara

Tokom svoje Computex konferencije za štampu, Intel je najavio da do kraja godine planira da objavi 28-jezgarni CPU
Pročitaj više
  • 06/06/2018

Snapdragon 850 za Windows 10 prijenosnike

Snapdragon 850 je zvanično objavljen i kasnije tokom godine se očekuje u prvim laptopovima i 2-u-1 uređajima. Čipset je praktično unaprijeđena verzija Snapdragon 845 procesora, koji se može naći na premijum telefonima, a zamjeniće Snapdragon 835 čip koji je ranije pokretao Windows-on-ARM uređaje.
Pročitaj više
Nema tagova