Shopping Cart

O nama

LogoFirma Printex je osnovana kao preduzeće u privatnom vlasništvu 1987 godine. Od samoga početka se bavi plasmanom računara i računarske opreme, kao i računarskim i komunikacijskim inženjeringom.


Sredinom 1995 nastavlja sa radom zastupajući renomirane firme od kojih su to danas: Acer, BitDefender, Club 3D, Fortron Source Power, JVC, NComputing, OKI, Palit za područje Bosne i Hercegovine.


Trenutno zapošljavamo 15 radnika sa stalnom tendencijom rasta. Posebnu pažnju poklanjamo stručnoj podršci korisnicima, pa u svom sastavu posjedujemo Tehnički centar sa odjeljenjima za isporuku opreme, integraciju sistema, tehnički servis, tehničku podršku i telefonsku liniju za pomoć korisnicima.


Zastupljenost izvan Kantona Sarajevo je obezbjeđena putem vlastite mreže dilera, firmi koje posluju po normama Printexa. Po standardima naših inostranih principala, Printex je dužan držati se propisanih zapadnih normi poslovanja i pružati maksimalnu stručnu podršku korisnicima na svom tržištu putem redovnog školovanja svojih servisera i inženjera u školskim centrima principala.


Posebnu pažnju posvetili smo integraciji I automatizacijji poslovniih procesa, te samim tim našim, klijentima omogućili kvalitetnije I efikasnije poslovanje uz maksimalnu optimizaciju I smanjenje troškova poslovanja. Pored navedenog nudimo usluge savjetovanja, dizajna I implementacije informacionih sistema koristeći savremena rješenja na polju informacione i komunikacione tehnologije.


Proizvodi i usluge


Printex d.o.o. Sarajevo se kroz svoje poslovanje pozicionirao da prodaje isključivo proizvode I opremu proizvedenu od strane renomiranih proizvođača I brandova uz adekvatnu servisnu podršku i garanciju. U svom asoritmanu nudimo proizvode renomiranih proizvođača širokog spectra od bijele I crne tehnike, audio/video opreme, IT opreme, telekomunikacijsku opremu, mobitele, elektronsku opremute ostalu propratnu opremu za nevedene kategorije. Svi proizvodi su pokriveni fabričkom garancijom I servisom u trajanju od 1-5 godina.


Fokusiranost na kupce


Politika našeg poslovanja jeste da se uvijek fokusiramo na kupce I njihove zahtjeve. U tom smislu Printex d.o.o. Sarajevo nudi svoje usluge ne samo kroz prodaju, nego i kroz distribuciju i dostavu proizvoda, asistenciju i savjetovanje prilikom kupovine, obuku za korištenje opreme te naravno servis i održavanje proizvoda.


Dostava I distribucija


Printex d.o.o. Sarajevo dostavlja i distribuira sve svoje proizvode na teritoriji cijelokupne Bosne I Hercegovine i to u roku od 48h od trenutka kupovine ukoliko se traženi artikal nalazi u našem skladištu. Bez obzira gdje se nalaze naši potencijalni kupci Printex d.o.o. Sarajevo garantuje da će svi prozivodi biti dostavljeni na vrijeme i onda kada to odgovara potencijalnim kupcima.


Način prodaje


Kupci imaju mogućnost da kupovinu naših proizvoda realizuju lično, putem telefona, putem email-a ili putem online portal-a. Koristeći bilo koji kanal kupovine Printex uposlenici će na brz i efikasan način realizovati prodaju i distribuciju proivoda. Uz navedene kanale prodaje Printex d.o.o. Sarajevo redovno distribuira svoje kataloge koji pored redovnih proizvoda sadrže i informacije o akcijama, popustima I ostalim pogodnostima prilikom kupovine našihprozivoda.


Reference


Kao uspješan vid suradnje sa ostalim ili sličnim institucijama u prilogu se nalazi referetna lista nekih od naših korisnika:


• PIO/MIO
• BH Telekom
• Elektroprivreda
• Klinicki centar univerziteta Sarajevo
• Aerodrom Sarajevo
• Granična Policija BiH
• JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo
• Vakufska Banka
• Kao i mnoge manje firme, škole te javne ustanove